Aangepast servies

keramiek op maat
bord met opstaande rand
laagdrempelige en esthetische aanpassingen
Bord met hoge rand Uitgesneden beker / tas

Als ergotherapeute heb ik steeds meegezocht naar aanpassingen en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen met een beperking toch zo goed mogelijk kunnen participeren in het dagelijkse leven.  Soms maakt slechts een kleine aanpassing een groot verschil. Mijn doel? Toegankelijk, mooi steengoed servies voor iedereen!

Het bord met hoge rand  is een aanrader bij mensen die slechts 1 hand kunnen inschakelen tijdens het eten. De stootrand zorgt er voor dat het eten vlotjes op de vork belandt. 

De beker / tas met neusuitsparing (inhoud +/- 150ml) zorgt ervoor dat je je hoofd niet naar achter hoeft te kantelen tijdens het drinken. Goed voor mensen met een beperkte mobiliteit in de nek of bij slikproblemen. De tas kan zowel links- als rechtshandig gemaakt worden. Een beker zonder oor of een tas met twee oren is uiteraard ook een optie.  En zeg nu zelf, hoe heerlijk is het niet om uw koffie / thee uit een gewone tas te kunnen drinken ipv uit een plastic beker?

Verder kan alles wat ik maak op maat gemaakt worden. Wil je graag wat meer gewicht om vb een tremor tegen te gaan, of juist heel weinig gewicht wegens krachtproblemen,… Met alles kan in de mate van het mogelijke rekening gehouden worden.

Wenst u graag een aangepast bord of tas uit te  proberen als particulier, of bij het cliënteel binnen uw voorziening, neem dan gerust contact op.
Heeft u zelf specifieke wensen / ideeën, dan kan dit zeker bekeken worden. Nogmaals, alles kan op maat gemaakt worden.